schedule 2018
schedule 2018

Rozpis zápasů Giants

Liga zveřejnila rozpis utkání na novou sezónu. S kým a kdy se Giants utkají? Je tu několik překvapení.

To první je nasnadě, po 4 letech otvíráku s Dallasem Cowboys na jejich hřišti, se nám změnil úvodní soupeř sezóny. Do Dallasu zavítáme až v týdnu číslo 2. Sezóna se otevře doma s Jacksonville Jaguars. Naneštěstí už to není ten snadný soupeř, co dřív. Vůbec úvod sezóny bude perný. Ve třetím týdnu budeme hrát s Houstonem a pak nás čeká náročná šňůra s divizí NFC South. Postupně se utkáme s New Orleans, Carolinou a Atlantou a do toho ještě s úřadujícími šampióny Philadelphií. No být po prvních 7 zápasech v plusové bilanci bude malý zázrak. Přinejmenším bude jasné, jak na tom jsme.

Po ideálním bye weeku uprostřed sezóny by se mohlo trochu ulevit, budou tu hratelnější soupeři jako Tampa Bay či Chicago. Letos z druhé konference hrajeme s AFC South, takže také Indianapolis a Tennessee. Sezónu uzavřeme doma s Dallasem.

Giants budou hrát čtyři takzvaně primetime zápasy neboli utkání v hlavním vysílacím čase. Budou to dvě pondělní utkání, week 7 v Atlantě a week 9 v San Franciscu. Jedno čtvrteční utkání week 6 doma s Philadelphií. A jedno pozdní nedělní s Dallasem hned v druhém týdnu.

Obtížnost soupeřů vůči jejich loňským úspěchům je 0.520. To znamená, že naši letošní soupeři vloni více vyhrávali, než prohrávali. Máme 8. nejtěžší schedule v NFL. Ale tohle se mění, každý rok někdo vystřelí nahoru a jiný zas dolu. My nemáme moc kam dolu jít, ale to předbíhám.

Ještě doplním preseason zápasy, které Giants odehrají s Clevelandem (doma), Detroitem (venku), Jets (pseudo-venku) a New Englandem (doma). První zápas základní části s Jacksonvillem začne v neděli v 9.září. Těšíte se?

Wide receiver Brandon Marshall byl propuštěn

Jako bonusovou zprávu vám referuji o celkem očekávaném kroku. Marshall se vloni v týmu příliš neprosadil. Zaujal ze všeho nejvíc svými dropy a nulovou schopností se uvolnit. Marshall byl vždy kvalitní receiver, ale věk nezastavíš. Ten pokles byl patrný už před jeho přechodem k Giants, otočit spirálu nedokázal a vloni navíc odehrál jen 5 zápasů než se poroučel na marodku. Giants jeho propuštěním ušetří 5.1 miliónů dolarů pod platovým stropem.

zdroje: giants.com, nj.com/giants, bigblueview.com, twitter