Komunitni draft
Komunita rozhodla, takhle to bude

WQB: Komunitní Mock Draft 2018

Komunita nfl.cz draftovala nanečisto a výsledek je tuze zajímavý, což jen potvrzuje nepředvídatelnost letošního draftu.

Jednotliví fanoušci a znalci týmů si rozebrali své oblíbence a zahráli si na generální manažery. Po jednom jsme si vybírali hráče do svých oblíbených týmů, jako by to bylo doopravdy. Výsledek mnohdy překvapil. A tak to bude i ve skutečnosti, takže třeba jsme se trefili do černého. Každopádně to byla zábava a všem účastníkům velice děkuji. Tady jsou výsledky a slova aktérů k jednotlivým volbám.

První volba proběhla dle očekávání, následoval trejd, o kterém se také dost spekuluje. Pak už volby odsýpali jako po másle, celkem jsme vybrali 5 quarterbacků v prvním kole. A překvapivě 3 tight endy a jen 1 wide receivera.

1. Cleveland Browns – QB Sam Darnold

Tu musím povedať, že v posledných dňoch som bol neistý, či práve Darnold je ten pravý. No s odstupom času a lepšou analýzou daných QB si myslím, že je to ta správna voľba pre tým, ktorý potrebuje rapídnu zmenu a hlavne kvalitu na viacerých postoch. Darnold je komplexný QB vo všetkých aspektoch. Ano, má aj svoje chyby, kto ich nemá. No podlá mňa je viac vlastnosti dobrých, než tých, čo by nestali zato, ho vybrať ako jednotku draftu. V hre boli aj Rosen či Allen. U oboch vieme, ktorý ma aké vlastnosti a tu to rozhodlo asi najviac, že som siahol po Darnoldovi. Je jasne, že Taylor začne camp ako jednotka, no nie je vylúčene, že v prvom zápase sezóny by mohol byt už ako backup pre Darnolda. Tým chcem povedať, že Darnold môže no nemusí byť hneď od začiatku sezóny jednotka. Nechme sa prekvapiť, ako sa rozhodnú vo vedení a ako sa mu podarí camp. (Matus)

2. Buffalo Bills (mock trade s New York Giants) – QB Josh Rosen

Buffalo verí, že konečne našlo po dlhých rokov svojho franchise QB. Veľmi dobre vzťahy ktoré majú medzi sebou GM Giants a GM Bills priniesli na svet trade, o ktorý Buffalo tak veľmi stálo. Josh Rosen je podľa viacerých odborníkov najviac pro-ready QB z tejto draft class. Je to klasicky pocket passer a jeho najlepšie hody sú na krátku a strednú vzdialenosť. Vyniká skvelým čítaním hry a futbalovou inteligenciou. Práve čítanie obrany a hod do priestoru so správnym načasovaním sú vlastnosti v ktorých veľmi nevynikal predošlý QB Tyrod Taylor. Nový OC Bills Brian Daboll sa bude snažiť postaviť ofenzívu na silných stránkach nášho nového QB, ktorý sa bude tiež môcť spoľahnúť na kvalitnú behovú hru. Súperova defenzíva sa teraz nebude môcť zamerať len na zastavenie behovej hry vedenej skvelým LeSeanom Mccoyom, ale bude si musieť dávať pozor na pasovú hru vedenú Joshom Rosenom. (misho2712)

3. New York Jets (from Indianapolis Colts) – QB Baker Mayfield

Na třetí pozici v draftu jsem se rozhodoval mezi QB Allenem z Wyomingu a Baker Mayfieldem. Nakonec jsem vybral QB z Oklahomy Bakera Mayfielda. Má za letošní sezónu skvělé čísla (41 touchdownů a 5 interception). Mayfield také získal titul pro nejlepšího hráče univerzitního fotbalu Heismann Trophy, takže potenciál a vklad do budoucnosti v něm je. Proto jsem si ho vybral jako číslo 3 letošního draftu. Jediný otazník vidím v jeho chování a mimo fotbalových aktivitách, snad se poučil a bude jen a jen sportovně růst. (AlešJets)

4. Cleveland Browns (from Houston Texans) – DE Bradley Chubb

Tu možno prekvapujem výberom, možno nie, ale ja som sa rozhodol takto. Nemyslím, že potrebujeme ďalšieho running backa. Ano, Barkley je top talent, ale aj sám sa tvárí, že k Browns nechce ist. Bradley Chubb je silný, rýchli a k tomu by mohol vytvoriť defenzívnu lajnu, aká tu nebola od doby keď Miller s Wardom terorizovali súperov a hlavne Cama Newtona vo finále SuperBowlu. Garrett a Chubb by mohli vytvoriť obrannú dvojicu, ktorá by mala dokázať narobiť problémy snáď každému tímu. Je tu perspektíva, že by to mohli kludne ťahať 10 rokov aj viac. Možno sa niekto opýta, prečo práve DE, keď sme jedného brali minulý rok dokonca z 1.picku. Dôvod je jasný, dvaja sú viac ako jeden. Ja si myslím, že v Clevelande sa môžem tešiť na peknú budúcnosť. Chce to len čas a dobre to cele zostaviť, aby tím fungoval ako celok a nebol iba pohrebiskom supertalentov. (Matus)

5. Denver Broncos – RB Saquon Barkley

Do draftu jsem šel s tím, že mám jasně vyhlídnuté hráče – jednalo se o QB – Darnolda a Mayfielda, DE Chubba, lehce jsem zvažoval G Nelsona a těžce jsem zvažoval RB Saquona Barkleyho. Řešil jsem také trade down (ale ten Bills vyřešili posunem až na dvojku). Mezi QB jsem preferoval mobilnější QB, kteří si dokáží poradit s nepohodlím v kapse a jsou kvalitními lídry. Chtěl jsem se vyhnout „zranitelnému“ Rosenovi a pro nás herně nevhodnému Allenovi. Vzhledem k angažování Keenuma, jsem nemusel brát QB za každou cenu. Spárováním Chubba s Millerem bychom vytvořili smrtící duo rusherů. S Nelsonem a Barkleym stále na boardu jsem i tak nadále zvažoval trade down. U Nelsona byla proti picku jeho pozice Guarda, která nás v současnosti nepálí úplně nejvíc. Proti Barkelymu zase široká paleta kvalitních RB, kteří budou k dispozici i v pozdějších kolech draftu. Proč tedy Barkley? Barkley má potenciál stát se nebývalým playmakerem. Od nejlépe hodnoceného hráče na letošním draftu si slibuji instantní vylepšení běhové hry (zvlášť po odchodu CJA) a kreativní zapojení do pasové hry, která byla několika offseason odchody oslabena. V neposlední řadě si od příchodu tohoto hráče slibuji zcela zásadní impuls do ofenzívy (respektive celého týmu), která dlouhodobě postrádá ostří. (David.C.Corra)

6. Indianapolis Colts (from New York Jets) – OG Quenton Nelson

Sice to chvíli vypadalo, že bych se mohl posunout dolů na 12. pozici, kterou už v té době okupovali Giants, ale moje požadavky byly pro Jirku moc vysoké, a tak z obchodu sešlo. Vzhledem k tomu, že v první pětce měli jít minimálně dva QB, stačilo si napsat čtyři jména, kterážto v pořadí podle priorit byla: Barkley-Chubb-Nelson-Ward. Podle očekávání byli Barkley i Chubb pryč, a tak jsem si vybral guarda  Quenton Nelsona z univerzity Notre Dame, který je bezpochyby nejlepším OL v letošním draftu. A asi není potřeba dodávat, že Andrew Luck bude v následujících letech kvalitní protekci opravdu potřebovat. (BlueR)

7. Tampa Bay Buccaneers – S Derwin James

Po chvíľke nádejí, či nebudú k dispozícii Barkley alebo Chubb a troche nervozity, či bude potrebné rozhodnúť sa či vziať Nelsona, nastala situácia, na ktorú sa Bucs pripravovali počas Offseason. Všetci boli z boardu preč. Posilnili sme OL Jensenom a hlavne DE príchodom JPP a Curryho, takže sa rátalo, že Chubb a Nelson už nebudú k dispozícii a diera ostávala na pozícii DB. Z možností ako najlepšie posilniť secondary: Ward, Fitzpatrick, James, sa mi najviac páči práve James. Na ihrisku pôsobí majestátne je rýchly a dobre stavaný. Navyše pôsobil na floridskej univerzite a takýchto hráčov majú v Tampe radi aj management, aj fanúšikovia. (Marcel)

8. Chicago Bears – LB Tremaine Edmunds

V Chicagu bol číslo 1 na boarde Quenton Nelson. Keďže bol zobraný pár pickov pred nami, voľba padla na defense. Vo free agency dostal Mitch Trubisky nové hračky v podobe Allena Robinsona a Taylora Gabriela, ale na defense sa troška zabudlo. V secondary sa podpísal Kyle Fuller a preto prišiel čas na vylepšenie front seven. Na boarde sa tkveli mená Tremeina Edmundsa a Roquana Smitha. Po zvážení všetkých pre a proti som sa rozhodol pre prvé meno. Edmunds , ktorý má ešte len 20 rokov, dokázal v college nazbierať úctyhodné čísla. Je ideálnou kombináciou výšky, rýchlosti a atletičnosti. Dokáže byť všestranný a hrať všetky LB pozície, čo dáva možnosť defenzívnemu koordinátorovi byť s ním kreatívný. Chicagu chýbal takýto defenzívny líder od dôb Briana Urlachera a práve s týmto hráčom je Edmunds často porovnávaný. To snáď náhoda nie je. (Pete2199)

9. San Francisco 49ers – CB Denzel Ward

I přes velký problém s Fosterem se rozhodnou 49ers nezvolit Roquana Smithe a zareagují na uvolnění Erica Reida ve free agency a upgradují svoji obranu pomocí Denzel Warda. Společně s Richardem Shermanem vytvoří jednu z nejlepší CB dvojic v NFL pro další 3 sezóny. (dosty10)

10. Oakland Raiders – TE Heyden Hurst

Pro Oakland jsem vybral TE Heydena Hursta, protože s příchodem Jordyho Nelsona do týmu Jezdců přichází další WR, ale zároveň Derek Carr potřebuje legitimní cíl v podobě tight enda, což Oaklandu chybí. Zároveň je to sázka na budoucnost, která se s tímto desátým výběrem může povést. (AlešJets)

11. Miami Dolphins – QB Josh Allen

Josh Allen je před draftem kontroverzní quarterback. Generální manažeři se mohou s chválou přetrhnout, ale zároveň tu mezi skauty, experty a fanoušky panuje hodně velká opatrnost. Allen bude potřebovat čas a trpělivost, ale ten potenciál trhá střechy stadionů. Dolphins si takový pick mohou dovolit, mají k ruce Ryan Tannehilla. Zároveň by byla chyba nechat takový pick ladem, když už k nim Allen propadl. Budoucí potenciální upgrade na nejdůležitější pozici ve fotbale za tuhle volbu rozhodně stojí, obzvláště v AFC East. (Jirka)

12. New York Giants (mock trade s Buffalo Bills, původně Cincinnati Bengals) – OT Mike McGlinchey

K trejdu s Buffalem: Darnolda bych vzal, ale už nebyl k mání. Rosena ani Mayfielda jsem k Giants na druhém místě necítil jako bezpečnou volbu, a tak jsem vzal zavděk nabídkou trejdu. Ideálně bych se chtěl trejdovat dozadu jen o pár míst, ale taková nabídka nebyla na stole. Se ziskem hráčů na 12. a 22. místě jsem nicméně nadmíru spokojen, Giants potřebují vylepšit na hodně místech a mě se povedlo zaplácnout dvě vůbec největší díry. Jedna z nich je na kraji ofenzivní lajny. Jednu stranu obstará posila z volných hráčů Nate Solder, no a druhý kraj už teď taky vypadá dobře. McGlinchey je obecně považován za neslibnějšího OT draftu a já ho rád přivítám v týmu. Po těchto hráčích se obvykle jen zapráší a ačkoliv je 12. místo na něj možná vysoko, poptávka je neúprosná. Nelituji. (Jirka)

13. Washington Redskins – DT Vita Vea

Washington potřebuje vyztužit defenzivní lajnu, obzvláště v samotném jejím středu. Via je unikát, na svoji váhu běhá a skáče jako by popíral zemskou přitažlivost. Ještě musí svoji hru technicky vyladit, ale skrze jeho zápasy můžete vidět nejeden highlight, který si do týmu Redskins rádi přinesou. (Jirka)

14. Green Bay Packers – LB Roquan Smith

Že mají Packers problémy v obraně, je obecně známá věc. Otázka zněla, zda je větší průšvih pass rush, nebo secondary. Podle mě může být secondary skvělá, jak chce, ale pokud má soupeřův QB pět minut na odhoz, nedá se to zvládnout. Sice mi nevyšel trade s 49’s (doufám, že Packers se ve skutečnosti o něco výš posunou), ale to nakonec nevadilo, svého hráče jsem nakonec dostal i na 14. místě. Takže, když na boardu překvapivě byli ještě LB Smith a S Fitzpatrick, kteří jsou téměř napříč všemi hodnoceními považováni za top 10 prospekty letošního draftu, zvolil jsem Smithe. Může se stát šéfem celé obrany a v kombinaci s Martinezem to bude skvělá dvojice. Kvalitní hráči do secondary jistě budou k dispozici i ve druhém kole. (jildiraj)

15. Arizona Cardinals – OT Kolton Miller

Cardinals priveľa peňazí investovali do QB dvojice Bradford / Glennon. Arizona je teraz vo WIN-now móde, pre Larryho to bude možno posledná sezóna, obrana starne a OL je katastrofálna. Trade pred Miami by znamenal stratu viacerých pickov a rookie QB by dostaval na frak pri každom snape. Preto sa rozhodli maximalizovať šance, že Bradford prežije sezónu bez väznejšieho zranenia, a to draftom najlepšieho ľavého tackla na boarde. Na výšku 6 stop a 9 palcová hora s dlhými chápadlami namiesto rúk a výbornými atletickými predpokladmi je jasná voľba pre dlhé roky dopredu – Kolton Miller. (DebiQue)

16. Dallas Cowboys (mock trade s Baltimore Ravens) – S Minkah Fitzpatrick

Ako generálni manažér Dallasu som rozhodnutý nebrať wide recievera v prvom kole, žiadny toho nie je hodný. Deza nahradím neskôr. Mojou prioritou je obrana, ideálne zastavenie behov. Na centrálnej osi DT-LB-FS čakám kto zostane. Akonáhle aj Packers nechali na tabuli druhého najlepšieho safetyho, ktorý je navyše úplný univerzál a môže hrať aj slot cornera, neváham. Minkah Fitzpatrik je top 5 hráč a dokáže vlastne hrať väčšinu pozícii, ktoré ma pália. Trejd o tri miesta hore je okamžitá záležitosť. Už viem, kto bude plátať moju secondary najbližšie roky. (G-Vlado)

17. Los Angeles Chargers – DT Da´Ron Payne

Obrana Chargers umožnila v loňské sezoně v průměru nejvíc yardů na jeden běh. Navíc nejlepší DT Liuget má 4 zápasovou suspendaci, a tak je Payne logickou volbou. Jako hráč je na svou postavu velice rychlý a atletický, a hlavně vyniká proti běhu. Svou hrou může uvolnit ruce duu Bosa-Ingram, aby naplno rozjeli svou sack show. (sipcb)

18. Seattle Seahawks – DE Marcus Davenport

Marcus Davenport představuje Seattle dokončení generační obnovy defenzivní lajny, především na krajích. Pete Carroll má dlouhodobě zálibu v bývalých hráčích basketbalu, který tento mladý defenzivní end hrál ještě na střední škole. Davenport by měl vytvořit silnou základní trojku s Dion Jordanem a Frank Clarkem. Zároveň předpokládám občasné použití dále od line of scrimmage jako linebackera, stejně jako tomu bylo za dob Bruce Irvina. (MiPro21)

19. Baltimore Ravens (mock trade s Dallas Cowboys) – TE  Mike Gesicki

Pozícia tight end je tá, kde Ravens najviac tlačí topánka. Joe Flacco potrebuje pass catching tight enda a po zranení Dennisa Pittu žiadneho poriadneho nemá. Mike Gesicky super atletický obrovský TE s dobrými rukami bol našou voľbou od začiatku draftu, otázkou je iba miesto, z ktorého ho získame a koľko pickov v druhom a treťom kole v drafte plnom talentov, ktorí tam budú k dispozícii, sa nám podarí získať navyše. Po trade s Dallasom prichádzal do úvahy ešte jeden až na 25. miesto no zároveň po drafte Hursta veľmi skoro existovalo riziko, že nám Gesickeho vyfúkne na dvadsiatke Detroit. V ďalších kolách určite budeme pozerať po wide receiveru, ofenzivnom linemanovi, a do defenzívy uvidíme, ktorý talent prekĺzne. Samozrejme také cornerbackov nikdy nie je v kádri dosť. (DebiQue)

20. Detroit Lions – RB Derius Guice

Lions sa za posledné 4 roky radili na posledné miesta v produktivite behovej hry. V tej uplynulej skončili na poslednom mieste. Ignorancie pozície running backa v uplynulých rokoch zapríčinila túto situáciu. Guice má skvelú kombináciu sily a rýchlosti. Jeho štýl hry prirovnávajú k Marshawnovi Lynchovi a to je presne to, čo Detroit potrebuje. OL momentálne nepatrí k topu ligy v protekcii behovej hry, ale pre Guica by to nemal byť problém. Stafford naďalej nebude musieť niesť celý útok na vlastných ramenách. (tthom)

21. Cincinnati Bengals (from Buffalo Bills) – OG Will Hernandez

Ofenzivní lajna, to je jasné téma pro Cincinnati. Sáhli po tom nejlepším, co se nabízelo, a ještě mohou být rádi, protože Will Hernandez mohl klidně zmizet už dřív. Je to po Nelsonovi druhý nejlepší guard draftu a okamžitě pomůže Bengals jak v běhové, tak v passové hře. (Jirka)

22. New York Giants (mock trade s Buffalo Bills, původně Kansas City Chiefs) – EDGE Harold Landry

Druhá velká díra v sestavě Giants zeje v obraně. Trejdovali jsme pryč Jason Pierre-Paula a obecně nám chybí kvalitní pass rush. Landry je rychlý a univerzální hráč, edge rusher typu Vic Beasleyho. Věřím, že nový defenzivní koordinátor James Bettcher by ve svém blitz-happy systému podobného hráče uvítal a dokázal z něj vymáčknout nejeden sack. (Jirka)

23. New England Patriots (from Los Angeles Rams) – CB Mike Hughes

Patriots majú káder v ťažkej situácii, veľa dier prekrýva Tom Brady a to už dlho nevydrží. Dve najväčšie diery Patriots – ľavý tackle a QB budúcnosti – boli zároveň najmenej vyriešiteľné v prvom kole. Ak by vydržali Mike McGlinchey a Lamar Jackson na tabuli, zvažoval by som ich. Ale nevydržali. Tak prišlo na dve ďalšie potreby. Gilmore aj Hightower potrebujú mladších parťákov, ktorí prinesú atletickosť a rýchlosť do obrany. Veľké prekvapenie, na tabuli stále svietil druhý najlepší cornerback, a tak som na 23. mieste neváhal ani sekundu. (G-Vlado)

24. Carolina Panthers – WR Calvin Ridley

Wide receiveři v letošním draftu moc lásky nedostávají. Většina je technicky hodně pozadu a chybí jim kvalitní route running, kterým by doplnili rychlost nebo výšku. Tedy až na jednoho. Ridley možná není nejrychlejší nebo nejvyšší, ale jedno umí skvěle. Uvolnit se vůči obránci. Cam Newton takového hráče jistě ocení, Carolina na této pozici moc k nabídnutí momentálně nemá. (Jirka)

25. Tennessee Titans – LB Rashaan Evans

Ačkoliv mají Titans s ohledem na věk a dobíhající kontrakty Briana Orakpa a Derricka Morgana největší potřebu na pozici edge rushera, z průběhu draftu bylo zřejmé, že i ve druhém kole bude několik solidních hráčů na tuto pozici stále k dispozici. Generální manažer Jon Robinson v předchozích letech ukázal, že rád volí nejlepšího dostupného hráče. Takže ve chvíli, kdy na boardu zůstal Rashaan Evans, nebylo nad čím přemýšlet. Na pro day Alabamy jej přímo na hřišti otestoval nový hlavní trenér Titans a bývalý výborný linebacker Mike Vrabel, který tak na vlastní kůži poznal kvality tohoto hráče. Jde o velmi rychlého playmakera, použitelného na různých pozicích, jak v systému 4-3, tak i 3-4, což přesně zapadá do předpokládaného stylu defenzivního koordinátora Deana Peese. (Farňas)

26. Atlanta Falcons – DT Taven Bryan

Kde Atlantu tlačí bota? Na defenzivním tacklu zeje po odchodu Dontari Poea díra. Vložte Taven Bryana, pokračujte. Snadná volba. Bryan je versatilní obránce, který umí hrát uprostřed i na kraji defenzivní lajny. Skvělý atlet, který pod rukama defenzivně laděného trenéra Dan Quinna jistě rozkvete. (Jirka)

27. New Orleans Saints – QB Lamar Jackson

V první řadě bych chtěl poděkovat Jirkovi, který se do této skvělé akce pustil znovu, bylo mi ctí moci opět provést pick za mé oblíbené Saints. S první volbou jsem mířil tam, kde si myslím, že Svatí musí investovat – TE, WR, QB. Co se týče tight endů, tak hlavním faktorem byl věk např. Watson. Sám Sean Payton označil pozici TE a WR jako „must add“ – nutnou k vylepšení. Bohužel dva mí favorité Gesicki a Hurst byli pryč a dvojice Goedert a Andrews se propadala, tudíž jsem nabyl dojmu, že je bude možné získat i v druhý den draftu. Co se týče WR, u nich jsem nenašel talent, který by mi stál za první kolo. Ale i to je dle mého názoru (a také dle coache Paytona) pozice must add, zvláště po zapsání Sneada na offer sheet Ravens. Využil jsem toho, že Lamar Jackson byl stále na boardu (narozdíl od mého vysněného Bakera Mayfielda), šel jsem do risku a picknul právě tohoto QB. Přiznejme si, Drew Brees nemládne a je ideální doba na hledání následníka. Proč tedy nevyužít šance získat talentovaného mladíka, který se bude moci po dva roky od Breese učit? Lamara jsem viděl v několika univerzitních zápasech a je mi jasné, že se hra černozlatých bude muset změnit. Nicméně věřím, že může být v tomto týmu úspěšný, zvláště pod vedením Seana Paytona! Byl to podle mě nejlepší možný pick. V reálu by mě nepřekvapil trejd nahoru pro QB – například Bakera Mayfielda. Celkově očekávám pick jednoho z trojice Mayfield, Jackson, Rudolph. Who dat! (DankysPV)

28. Pittsburgh Steelers – S Justin Reid

Když se oprostím od „best player available“ strategie, tak jsem vycházel z potřeb tymu. Nejen těch současných, ale i budoucích, přístí sezónu se budeme nejspíš loučit hned s několika oporami. Takže: inside linebacker, running back, secondary, quarterback. Z ILB tam dlouho zůstával Evans, ale nakonec mi ho vyzoblo Tennessee. Co se týče LB Vander Esche… za normálních okolnosti by to byla jasna volba (pokud by ke mě propadl). Ale ty zvěsti o zdraví jeho krku byly příliš čerstvé a nevysvětlené. Nemel jsem dost přesné informace, abych šel do risku. Skuteční generální manažeři jistě budou vědět víc. Pak jsem měl vysoko RB Derius Guice, asi jako jediného z RB, který by mi stal na první kolo, ale i ten zmizel brzo, quarterbeci už byli taky pryč. Takže zbyla secondary. Tam byl vyber docela pěkný. Alexander, Harrison, Reid, Jackson. Nakonec jsem uvazoval tak, ze nejspíš vzhledem k financím jedeme letos na „teď nebo nikdy“. Máme cca 4 použitelné cornerbacky a jen 2 safety (a to ještě jeden z nich je Burnett). Ano, možná za rok pustíme Hadena, ale letos, když se zraní jeden safety, tak budeme brát někde z ulice. A Justin Reid mi přisel pro NFL a pro naše potřeby víc připraveny. (Cair)

29. Jacksonville Jaguars – OT Connor Williams

Jaguars majú najväčšie problémy majú na poste WR, LB, OT, RB a budú potrebovať QB. Brať wide receivera v prvom kole pri súčasnej ponuke sa mi zdalo príliš, tak som siahol po najlepšom ofenzive tacklovi na boarde podľa Mike Mayocka. Dopriať Bortlesovi viac času je vždy prínosom. Ukázal, že sa vie odvďačiť, ak ma priestor. Preto som volil Williamsa. (doktor23)

30. Minnesota Vikings – OL Isaiah Wynn

Draft se vyvinul dle nejlepších představ. Večer před dnem mock draftu jsem si na lísteček napsal Isaiah Wynn No Matter What, a když přišli Vikings na řadu a Wynn byl stále k mání, nebylo co řešit. Největší slabina Vikings je momentálně na pozici ofenzivního guarda a Vikings si jistě budou chtít co nejvíc ochránit svoji investici do Kirka Cousinse. Isaiah Wynn je silný, mimořádně atletický a při hře zcela přirozený ofenzivní lineman. Splňuje přesně to, co Vikings od ofenzivních linemanů v jejich zone-blocking schématu vyžadují. V NFL je určitě projektován na pozici guarda, ale jeho zkušenosti se hrou na levém tacklu jej vybavily i vítanou versatilitou. S ním bude ofenzivní lajna Vikings rázem silnější, a to Vikings potřebují. (Ondra, minnesotavikings.cz)

31. New England Patriots – LB Leighton Vander Esch

S predposledným výberom prvého kola som predsa len trochu váhal. Zobrať kvalitného guarda, či centra? Ešte jedného cornerbacka? Nakoniec som zostal pri pôvodnom pláne a zobral štvrtého najlepšieho linebackera. Esche je „one year wonder“ a Bill z neho spraví hviezdu. (G-Vlado)

32. Philadelphia Eagles – TE Dallas Goedert

Philadelphia nemá v kádru mnoho děr. A pokud člověk věří, že by first round pick měl mít alespoň nějakou šanci se dostat během prvního roku párkrát na hřiště, zbývá jen pár pozic, které mají pro Eagles smysl. Po propuštění Brenta Celeka a odchodu Treye Burtona do Chicaga přišel na pozici TE jen Richard Rodgers z GB. Roli třetího TE by tak měl kanaďan Adam Zaruba, který má značný potenciál, ale ještě potřebuje nasbírat nějaké ty zkušenosti. Rodgers je navíc podepsaný jen na jeden rok. Draftovat tight enda by tak měla být priorita. Ze tří elitních TE v draftu 2018 na Eagles „zbyl“ Goedert, který je ale pořád skvělý pass catcher, a narozdíl třeba od Gesickiho rozumně použitelný i jako blocker. (Johniczech)

Přehledně jen volby

* znamená mock draft trejd

  1. CLE, QB Sam Darnold
  2. BUF*, QB Josh Rosen
  3. NYJ, QB Baker Mayfield
  4. CLE, DE Bradley Chubb
  5. DEN, RB Saquon Barkley
  6. IND, OG Quenton Nelson
  7. TB, S Derwin James
  8. CHI, LB Tremaine Edmunds
  9. SF, CB Denzel Ward
  10. OAK, TE Heyden Hurst
  11. MIA, QB Josh Allen
  12. NYG*, OT Mike McGlinchey
  13. WAS, DT Vita Vea
  14. GB, LB Roquan Smith
  15. ARI, OT Kolton Miller
  16. DAL*, S Minkah Fitzpatrick
  17. LAC, DT Da´Ron Payne
  18. SEA, DE Marcus Davenport
  19. BAL*, TE Mike Gesicki
  20. DET, RB Derius Guice
  21. CIN, OG Will Hernandez
  22. NYG*, EDGE Harold Landry
  23. NE, CB Mike Hughes
  24. CAR, WR Calvin Ridley
  25. TEN, LB Rashaan Evans
  26. ATL, DT Taven Bryan
  27. NO, QB Lamar Jackson
  28. PIT, S Justin Reid
  29. JAX, OT Connor Williams
  30. MIN , OL Isaiah Wynn
  31. NE, LB Leighton Vander Esch
  32. PHI, TE Dallas Goedert

Draft okénko (teď už skutečnost)

Letošní draft se bude konat v Dallasu. A to by nebyl opulentní majitel Cowboys, aby nepřipravil pořádnou šou se vším všudy ve svém majestátním fotbalovém stánku. Všechno musí být větší, lepší, grandióznější než dřív. To jsem zvědav.

Posledních pár spekulací. Nejčastěji experti posílají na jedničce do Clevelandu QB Sam Darnolda, na dvojce do Giants pak RB Saquon Barkleyho. Just saying.

Co ještě stojí za řeč

Rozpis utkání pro sezónu 2018 je venku. Nepůjdu do detailů, ale něco mě přeci jen zaujalo. Zápasy v Londýně by mohli stát za to. Přijedou Seattle vs. Oakland, L.A. Chargers vs Tennessee a Philadelphia vs. Jacksonville. To jsou věci. Také čtvrteční tradičně slaboučké matchupy, letos nezní zas tak zle. Těším se.

Jacksonville Jaguars se konečně pochlubili světu s novými plánovanými změnami dresů. Výsledek je jednoduchý jednobarevný styl bez nějakých kudrlinek a jeho variace, helma bude černá. A víte co? Mě se to líbí. Žádné blbosti kolem, špatně čitelná a přepatlaná čísla a podivné pruhy. Když se podíváte na většinu nejoblíbenějších dresů NFL, jsou to klasické týmy s jednoduchými vzory. Jags se vrátili k designu z 90 let a je to krok vpřed, ne vzad. Pryč jsou obludné dvoubarevné helmy. Paráda. Jednu výtku bych ale přeci jen měl. Primární domácí dresy by měli být ty plně černé, nikoliv modré. A to je škoda. Přeci nejsme na pohřbu, navíc to bude nářez pro hráče, hrát v černém pod tím neúprosným Floridským sluncem.

Čtení pro náročné (v angličtině)

Derwin James and Minkah Fitzpatrick are the most recent evolution of the modern defensive back

How to survive as a ‚dinosaur‘ trying to make the modern NFL

Lamar Jackson could change the NFL — if he gets the chance

Winners, losers of the 2018 NFL schedule

Why Jake Locker Walked Away From Football—and Why He Doesn’t Miss It

Why NFL teams still can’t live without a long snapper

Co nás čeká příště

Setkání na draft párty.

zdroje: NFL Gamepass, espn.com, nfl.com, si.com, theringer.com, twitter