Daniel Jones & Co.
Daniel Jones & Co.

Po shlédnutí, preseason week 1 – Jets

Výsledek 31-22 není tolik podstatný jako celkový dojem a výkon týmu. A ten byl velice dobrý. Pozornost na sebe strhl především quarterback Daniel Jones, takže u něj začneme.

Daniel Jones

Hrál jen jeden drajv, ale přesto mi spadla čelist. 5 z 5 zkompletovaných passů pro 67 yardů a touchdown. Dobrá rozhodnutí, pohotovost a přesné přihrávky přesně tam, kam to receiver potřeboval. K duhu mu pochopitelně šla dobrá protekce od ofenzivní lajny a hodně nezkušení corneři soupeře. Přesto může být se svým výkonem spokojen. Je to dobrý první krok.

Ostatní

Eli Manning se na hřišti sotva ukázal. Další náhradníci Alex Tanney a Kyle Lauletta hráli oba také velice solidně. Budou bezpochyby tvrdě bojovat o pozici týmové trojky. Moc pochvals e už nedá říct o Davis Webbovi, bývalém Giantovi na opačné straně hřiště, za Jets toho moc neukázal a nechal vyniknout Jack Carlocka. Tend donesl jeho interception 59 yardů do touchdownu.

Zaujal CB Corey Ballentine, draftovaný letos v šestém kole. Parádně uzmul interception a další jeho skvělou defenzivní stopku muselo obrátit až challenge faulu. Bylo to od rozhodčích v pořádku, ale přiznejme si, tohle se děje neustále. Ballentine k tomu ejště přidal moc hezký return pro 40 yardů. Jeho cesta do kádru se rýsuje celkem reálně.

Při absencích některých receiverů na sebe vzali zodpovědnost náhradníci a rozhodně ostudu neudělali. Russell Shepard a T.J. jones byli vidět asi nejvíc.

Naopak nedobře to vypadá s running backem Paul Perkinsem. Jeho běhy němali šmrnc a k tomu to fumble. Loňský rok marodil se zraněním a letos se zatím nic nerýsuje. Dalším otloukánkem byl tackle Nick Gates, 3 penalty za zápas, to je prostě příliš.

Co dál

Opravdu k tomuto prvnímu zápasu napíšu jen takhle málo. Bylo vidět, že hráči ještě oklepávají letní dovolenky. Na obou stranách to bylo hodně nervózní, spousta individuálních chyb a většina hráčů základní sestavy se nám vůbec neukázalo. Další utkání už snad ukáže trochu víc.

zdroje: NFL Gamepass, espn.com, giants.com, nj.com/giants, bigblueview.com, twitter