Daniel Jones
Daniel Jones everywhere

Dojmy z preseason, week 3

Preseason pokračuje, vlastně se pomalu chýlí ke konci. Co nového jsme se dozvěděli?

Tak zaprvé, všechna čest trenérovi, že se nebál v preseason věřit útoku. Kdy taky jindy vyzkoušet nějaké varianty na čtvrté downy a 2-pt conversion. Za druhé … inu Daniel Jones.

Daniel Jones

Téma sama pro sebe. Jones zatím překonává veškerá očekávání a všem po-draftovým posměváčkům dává pořádně na frak. Proti Cincinnati v třetí zápase preseason opět hrál výborně. Jednu hru inkasoval tvrdý hit a hned na to, jakoby nic, poslal krásný pass pro zisk 27 yardů na receivera Darius Slaytona. Celkově zkompletoval 9 z 11 passových pokusů pro 141 yardů a hrál prostě skvěle. V klidu s přehledem, dělal rychlá a dobrá rozhodnutí.

Nadále také prokazuje svůj charakter a stoický klid, se kterým jen tak něco nezamává. Když novináři překroutili slova Bakera Mayfielda na jeho adresu (v kritiku), jen řekl, že Mayfield je skvělý quarterback a on se soustředí na svoji hru. V tomto směru prostě Eli 2.0. Na sociálních sítích nyní ve spojení s jeho jménem frčí hashtag #DannyDimes. To v reakci na jeho přesné passy na pětník. To abyste byli v obraze.

Pokud ale doufáte, že by jeho dobré předsezónní výkony vyvolali nějakou kontroverzi na pozici starting quartrerbacka Giants, zůstaňte v klidu. Jakékoliv spekulace jsou jen vyvolané senzacechtivými novináři. Trenér a vedení týmu stojí jasně na nohou. Eli Manning je starting quarterback a oprávněně. Trpělivost je na místě.

Quarterbeci

Zůstaneme-li u tématu. Eli proti Bengals hrál také dobře, druhý týden po sobě. Zkompletoval pěkný drajv, který skončil field gólem. Kdyby nedropl Cody Latimer jeho pěkný pass, mohl to být touchdown. Doufejme, že si formu přenese i na září, protože v posledním preseason zápase už údajně, stejně jako většina hráčů základu, nenastoupí.

Zajímavý souboj o QB trojku v týmu svádí veterán Alex Tanney a mladý Kyle Lauletta. Proti Bengals lépe vypadal mladší z této dvojice. Jisté je, že Giants půjdou do sezóny se třemi quarterbacky, zatím však těžko hádat, který z této dvojice doplní duo Manning-Jones.

Ostatní

Příjemným překvapením jsou výkony cornerbacka Corey Ballentina, kterého Giants draftovali letos v šestém kole. Díky zranění DeAndre Bakera a Sam Beala se hodně dostane na hřiště a vypadá, že tam patří. V základu bude Janoris Jenkins, ve slotu Grant Haley, ale jinak jsou tato zranění varující, protože pak už je hloubka kádru hodně mizerná a další cornerbaci v kádru, to je naprostá tragédie.

Dobré výkony podává pass rusher Oshane Ximines. Celkově defenzivní lajna hrála v posledním zápase solidně.

Zajímavé jsou také boje o sestavu mezi receivery. Dobré catche ukázali jak Alonso Russell, tak Brittan Golden. Ten navíc přidal parádní punt return do touchdownu. Jak se všichni vejdou do kádru netuším.

Souboje o fleky také pokračují mezi running backy. Za dvojicí Saquon Barkley a Wayne Gallman už bude nejspíš jen jedno místo a zaplní ho buď Paul Perkins nebo Rod Smith. Giants si jistě podrží velice všestranného fullbacka Elijhaa Pennyho jako RB čtyřku a lead blokera.

Naopak hodně mě děsí pozice středních linebackerů. Alec Ogletree laboruje s lehčím zraněním a zbytek kádru je jeden otazník vedle druhého. Nedraftovaný Tae Davis nemá potřebnou kvalitu a mladíci B.J. Goodson a Ryan Connelly mě také stále nepřesvědčují. Jisté je, že problémy s bráněním soupeřových tight endů budou pokračovat.

Co dál

Poslední preseason zápas proti Patriots bude ve znamení náhradníků, kteří dostanou hodně prostoru ještě něco ukázat trenérům, co by je přesvědčilo, že právě oni se do kádru vejít mají. Kdo zůstane mimo výslednou 53 členou sestavu, ještě může dostat šanci jako člen practice squad. Giants by však také měli pozorně sledovat ostatní týmy a pokusit se najít nějakou případnou posilu, která se nevešla jiným. Napadá mě hlavně post náhradního ofenzivního tackla či nějaký linebacker.

zdroje: giants.com, nj.com/giants, bigblueview.com, twitter