OT Andrew Thomas
OT Andrew Thomas

1.kolo draftu: OT Andrew Thomas

První kolo draftu máme za sebou, žádné velké překvapení se nekonalo. Giants zůstali na 4. pozici a vybrali si do svého týmu nového ofenzivního tackla, konkrétně Andrew Thomase z univerzity Georgia.

Možná se trošku čekalo jiné jméno, ale měli bychom být překvapeni? To rozhodně ne. Z těch nejvýše hodnocených 4 tacklů na letošním draft boardu bylo těžké vybrat toho nejlepšího, každý má něco do sebe. Jak vidno Giants preferovali Thomase.

Nejprve ale mluvme o pozici jako takové. Giants prostě nutně potřebovali posílit ofenzivní lajnu a touhle volbou okamžitě získali nového startéra na kraj. A to je skvělé. Opravdu nemá cenu ten pick nějak dramaticky přeanalyzovávat. Jedná o excelentní výběr a já jsem rád, že jsme neviděli nějaký opravdu nesmysl.

Názor, že kdyby se Giants trejdovali dozadu, stále by měli výběr některého top OT jako na dlani, validní není. Na taneček jsou potřeba dva a já nepochybuji, že ta nabídka tam prostě nebyla. Dolphins i Chargers sevřeli zadek, zůstali stát na fleku a počkali, až ti quarterbeci přijdou k nim. Velim statečné, ale zároveň rozumné. Ono prostě nebylo moc s kým se přetahovat, takže trejdy se nekonaly.

Ale teď už k novému hráči Giants. Andrew Thomas je bezesporu skvělý hráč a ještě na konci sezóny college fotbalu by vám každý jasně řekl, že je nejlepším OT k dispozici. Jenže pak začala offseason a do všeho se pustili všichni ti experti, měřiči a statistici. A pohled médií trochu zkreslili. Možná pravdu mají, možná ne. Thomas nicméně zůstává top prospektem na pozici OT a nejspíše opora týmu do blízké budoucnosti. Možná začne na pravém tacklu, ale myslím, že v dlouhodobém výhledu (Solderovi dávám tak rok) je to náš budoucí levý tackle.

Thomas je velice zkušený borec, za Georgii odehrál několik sezón a v těch posledních dvou vždy získal Jacobs Blocking Trophy pro nejlépe blokujícího linemana divize SEC. Atleticky patří do špičky letošní class a vyniká především silou, kterou umí proměnit ve skvělé runové blocky. Jakmile na soupeře dostane své ruce, jen tak ho nepustí. V technice se může ještě zlepšit, zvláště proti rychlejším pass rusherům, ale to je obvyklá realita nováčků v NFL.


Mimo fotbal je Thomas velkým fanouškem do muziky a hraje na bicí. Charakterově čistý hráč.

Shrnuto a podtrženo, vynikající pick v prvním kole. Jen tak dál.

zdroje: giants.com, nj.com/giants, bigblueview.com, twitter