Komunitní NFL mock draft 2019
Komunitní NFL mock draft 2019

WQB: Komunitní mock draft 2019

Komunita nfl.cz draftovala nanečisto a výsledek je tuze zajímavý, což jen potvrzuje nepředvídatelnost letošního draftu.

Jednotliví fanoušci a znalci týmů si rozebrali své oblíbence a zahráli si na generální manažery. Po jednom jsme si vybírali hráče do svých oblíbených týmů, jako by to bylo doopravdy. Výsledek mnohdy překvapil. A tak to bude i ve skutečnosti, takže třeba jsme se trefili do černého. Každopádně to byla zábava a všem účastníkům velice děkuji. Tady jsou výsledky a slova aktérů k jednotlivým volbám.

Obecně jen dodám, že začátek sledoval jeden z předpokládaných scénářů, jedničkou se stal quarterback Kyler Murray. Pak se mezi desítku defenzivních talentů vklínil jeden quarterback a až někde kolem dvacítky to začalo být rozmanité. Některé volby zdánlivě nesledují aktuální potřeby týmů, ale to nic neznamená. Mnoho týmů draftuje jednoduše toho nejlepšího hráče k dispozici nebo s ročním předstihem, protože očekávat od nováčků, že se ihned stanou oporami týmů je hodně přehnané. Často se dočtete, že manažeři týmů by se chtělo trejdovat dolů, což náš komunitní draft příliš nepodporoval. Toto nicméně bude nejspíš letos zrcadlit i skutečnost, protože draft je hodně hluboký v prvních třech kolech. Týmy by se chtěli trejdovat dolů a získat více voleb, na tanec jsou však potřeba dva a těch zájemců o trejd nahoru letos moc nebude.

1. Arizona Cardinals, QB Kyler Murray

Čím je draft blíž a blíž, tím se spekulace nad první volbou draftu mlží a mlží. Pokud bych však byl v kůži generálního manažera Cardinals Steve Keima (a já momentálně jsem), je moje uvažování poměrně jasné. Jaká je nejdůležitější pozice ve fotbale? Quarterback. Je pro mě Murray lepším quarterbackem (a vhodnějším pro trenéra Kingsburyho) než Rosen? Bude hvězdou prvotřídního formátu, která může tenhle tým totálně transformovat v Super Bowl favorita v příštích pěti letech? Já myslím, že ano. Takže není o čem přemýšlet. (Jirka)

2. San Francisco 49ers, DE Nick Bosa

Vytvořit tlak na quarterbacka soupeře po krajích (angl. edge), to byl vloni pro 49ers oříšek. Takže Nick Bosa. Asi nejjistější draft pick letošního roku. Bosa to je skvělý a vysoce konzistentní pass rusher s vytříbenou technikou. Výběr už snad ani nemohl být jednodušší. (Jirka)

3. New York Jets, OLB Josh Allen

Jets nie sú môj primárny tím, ale sledujem ich dosť, takže sa myslím celkom orientujem. Navyše, tým, že vyberajú už tretí je výber pomerne zjednodušený. Keďže na boarde už nebol Bosa, a trade down potrebuje partnera, ktorý nebol, ostali reálne dve možnosti – LB Josh Allen a DT Quinnen Williams, plus možno Ed Oliver, okolo ktorého sú v súvislosti s Jets najmä kvôli DC Greggovi Williamsovi čoraz väčšie šumy. Považujme to ale zatiaľ len za šumy s cieľom maskovať skutočné úmysly. Aj keď Q. Williams by bol asi väčšinou expertov považovaný za BPA (best player available – nejlepší hráč k dispozici), Jets už roky potrebujú hlavne poriadneho pass rushera, a to Josh Allen rozhodne je. Takže voľba pomerne jasná a logická. (Vontae_Mack)

4. Oakland Raiders, DT Quinnen Williams

Oakland Riders idú do draftu s troma pickmi v prvom kole, obrovskou potrebou po defenzívnych playmakerov a s nevyspytateľnou dvojicou Gruden & Mayock za kormidlom. Svojím prvým pickom, štvrtým celkovo by veľmi radi získali prémiového edge pass ruhera, ale keďže dvaja najlepší sú preč a dosť možno najlepší defenzívny hráč celého draftu je stále k dispozícii urobia rozumný pick. Zoberú Williamsa, DT z Alabamy. Je to monštrum, ktoré im veľmi pomôže nielen v obrane proti behom, ale aj v tlaku na QB cez stred O-line. (Vlado)

5. Tampa Bay Buccaneers, LB Devin White

Je čas draftu a rozmýšľania koho vybrať. V zime Bucs prišli počas FA o Kwona Alexandra, tiež sa zmenili tréneri a po príchode Toda Bowlesa sa stále viac hovorí o zmene defense z 4-3 na 3-4, ktorá bude znamenať väčšiu potrebu LB. Takže sa očakáva výber linebackera a keďže Jets vybrali Josha Allena je Devin White optimálna voľba. Otázkou je iba či nie je priskoro brať inside linebackera na 5. pozícii. Preto si v Tampe želajú prípadný trade dole, aby mohli brať rovnakého hráča s bonusom nejakého picku v 2. až 4. kole. V ďalších kolách očakávam výber safetyho, OG a v nižších kolách nejakého WR ako náhradu za Humphriesa a DeSeana Jacksona. (Marcel)

6. New York Giants, QB Dwayne Haskins

Eli Manning není nejmladší a získání jeho budoucí náhrady nelze oddalovat donekonečna. Historie jasně ukazuje, že největší šance získat kvalitního quarterbacka na draftu je vysoko. Proto nehodlám tuto volbu oddalovat a bez váhání beru Haskinse, který prožil skvělou sezónu na univerzitě Ohio State a bude podle mého názoru hvězdou NFL. Má silnou ruku, vysoké fotbalové IQ a skvělou pracovní morálku. S nedostatkem zkušeností mu pomůže rok na lavičce za Mannigem. Haskins jakožto rodák z New Jersey je pro Giants ideálním typem hráče, jak po fotbalové, tak po charakterní stránce. (Jirka)

7. Jacksonville Jaguars, DE Montez Sweat

Aj keď Jaguars tlačí topánka na iných pozíciách ako je edge pass rusher, Sweat je proste príliš dobrý, než aby som ho mohol ignorovať. Tento produktívny pass rusher absolútne dominoval v každom drille na Scouting Combine, kde okrem iného zabehol 40 ako nadpriemerný wide receiver. V mojich očiach sa do nabitej defenzívy Jaguars hodí skôr ako jiný outside linebacker. QB hunting season officially open! Welcome to Sacksonville! (Marek)

8. Detroit Lions, DE Rashan Gary

Defensive end v prvom kole. Naposledy sa tak stalo na drafte 2013, kedy ako celkové číslo 5 išiel Ziggy Ansah. Potreba riešiť túto pozíciu bola viac než vážna, i keď podpis Trey Flowersa na trhu s voľnými hráči ju trochu zmiernil. A práve Flowers bude pre Garyho učiteľom a vzorom. Síce potrebuje zapracovať na technike, no jeho schopnosť hrať aj zo stredu línie z neho robí nádejnú vyhliadku. „Dvojhlavý drak“ predsa len budí väčší rešpekt, ako „osamelý jazdec“. (tthom)

9. Buffalo Bills, DT Ed Oliver

Tento scenár draftu je pre Bills ideálny – v nabídke ostali obaja top ofenzivní tacklové (Williams aj Taylor) či tight end T.J. Hockenson, takže je z čoho vyberať. Nad všetkými ale jasne vyčnieva DT Ed Oliver. Ešte teraz si spomínam, ako som v septembri po prvých dvoch nakladačkách od Ravens a Chargers čítal, či by mali Bills na jednotke brať Bosu alebo Olivera. Počas sezóny kvôli slabšej produkcii (čiastočne zrejme preto, lebo nastupoval mimo prirodzenej pozície) či malému incidentu s trénerom akcie Olivera klesli. Stále je to ale špičkový hráč, ktorý môže v Bills nahradiť a prekonať Kyla Williamsa. Je síce menší ako sme u interior DL zvyknutý, ale to je aj Aaron Donald. Navyše treba brať do úvahy, že hral v celkovo slabej DL Houstonu a nemal rovnocenných parťákov. A aj tak dominoval. Ak by k Bills reálne spadol Oliver, bolo by to fantastické. Bohužiaľ sa ale dá čakať, že nám ho niekto vyfúkne (špekuluje sa o Jets), v takom prípade budú Bills brať buď TE T.J. Hockensona, OT Jonaha Williamsa alebo sa budú pokúšať o trade down s Dolphins, Redskins alebo Panthers. (Vontae_Mack)

10. Denver Broncos, LB Devin Bush

Na vrcholu mého seznamu byli inside LB Devin White (5.Bucs), DT Ed Oliver (9.Bills), inside LB Devin Bush (10.Broncos) a TE T.J. Hockenson. Univerzální a skvěle hodnocený “Hock” byl, přiznám se, velkým pokušením vzhledem k lazaretu, který v řadách našich tight endů panuje. Jenže TE na desítce je v mých očích příliš brzy a to zvlášť, když je draft na této pozici poměrně hluboký. Rozhodl jsem se tedy vzít raději budoucího kapitána obrany. Broncos by se ale daleko více vyplatil trade down někam ke dvacítce (nechtěl jsem komplikovat komunitní draft), nabrat draft kapitál a posílit ofenzivní lajnu (Bradbury, Ford), wide receivery (Deebo Samuel), tight endy (Warring, Oliver) a další pozice.

Devin Bush je atletický univerzální inside linebacker, jaký bývá poznávacím znamením obran trenéra Vica Fangia. To, co mu chybí na výšce, nahrazuje silou a agresivitou. Bush byl kapitánem obrany univerzitního týmu Wolverines, výběr All-American, Defenzivní hráč roku konference Big Ten. Hraje s velkou energií a díky elitní rychlosti rozsévá teror po celé šířce hřiště. Jedním z Bushových velkých plusů je schopnost kvalitní coverage hry, což z něj dělá ideálního linebackera na všechny tři downy. Pod kvalitním učitelem, jakým Vic Fangio bezesporu je, Bush vybrousí svou hru k dokonalosti a naplní důvodné předpoklady pro to, aby se stal soupeři obávaným vůdcem obrany Broncos. (DCC)

11. Cincinnati Bengals, OT Jawaan Taylor

Bengals uvažujú v drafte o viacerých postoch. Dokonca sa špekuluje aj o výbere QB a postupnej náhrade Andy Daltona. V defenzíve sa hovorí o poste inside linebackera a to sa zdalo ako najpravdepodobnejšia voľba, lenže White bol očakávane preč a Denver tesne ukoristil Busha. Nastalo rýchle uvažovanie koho vybrať, QB by som nechal na ďalšie kolá alebo budúci rok. Uvažoval som aj o TE Hockensonovi, keďže Dalton si rozumie s tight endmi a Eifert je večne zranený. Nakoniec vyhrala istejšia voľba. Posíliť ofenzívnu lajnu vždy poteší a Jawaan Taylor môže hneď zapadnúť do základnej zostavy ako RT. (Marcel)

12. Green Bay Packers, TE T.J. Hockenson

Packers posílili ve free agency hlavně na postu DE/OLB a safety. Slabší pozice zůstává v obraně na inside LB, na druhé straně je pak podle mě křehká ofenzivní lajna, hodil by se i TE a WR. Začátek draftu šel podle očekávání a kolem 10.místa byli na boardu LB D. Bush, OT J. Taylor a TE TJ. Hockenson. Tedy přesně hráči, na které by měli Packs podle mě na této pozici myslet, pokud se omylem nepropadne někdo z vrchu. Navíc se jedná o pozice, kde kvalita letos není příliš široká. Asi bych z těchto tří hráčů nejraději bral ofenzivního tackla, nevěřím Bulagovi, že odehraje celou sezonu bez zranění. A kromě Bakhtiariho a Linsleyho zbytek hráčů zatím nepřesvědčil. Jakmile se někdo z této trojice loni zranil, byla ofenzivní lajna vloni slušný průchoďák. Nakonec z této trojice zbyl jen TE Hockenson, který by mohl jednak podpořit běhovou hru, což nutně potřebujeme, dále pomoci s pass protection proti obranám Vikings a Bears, no a samozřejmě i konečně prolomit prokletí tight endů v Green Bay, co do passové produkce. Je třeba dodat, že při slušné nabídce bych se nebránil ani trejdu dolů, pokud bych navíc získal 2. či 3. kolo. A pokud by zázrakem vydržel Devin White ke konci desítky, nezlobil bych se, kdyby se pro něj náš GM posunul nahoru (na ILB máme jen Martineze, Ryan je zraněný a skončila mu smlouva a Burks zatím nic moc). S výsledkem jsem ale spokojen, máme jednoho z největších letošních talentů. (Filip)

13. Miami Dolphins, QB Drew Lock

Potom ako Arizona definitívne draftovala Kylera Murraya, stáva sa najväčším favoritom na získanie Josha Rosena práve Miami. 13. miesto v drafte je však privysoko, na druhej strane druhé kolo (48.) sa zdá byť primálo pre Cards. Delfínom sa nepodarilo vymeniť svoj trinásty pick za jeden na konci prvého kola a druhý na začiatku druhého, aby mali čo Arizone ponúknuť (teoreticky do úvahy prichádza ešte výmena Rosen + pick 33 z Arizony za trináste miesto od Miami). Preto Miami draftujú svojho budúceho franchise QB tu. Na výber majú dve veľmi kvalitné alternatívy Lock alebo aj Daniel Jones. Po veľmi ťažkom rozhodovaní si vyberajú Locka. (DebiQue)

14. Atlanta Falcons, DE Clelin Ferrell

Atlantě na soupisce chybí kvalitní druhý pass rusher, který trochu uleví z tlaku na Vica Beasleyho, jehož výkony v posledních dvou sezónách nebyli dobré. Když tomu přičteme nižší prostor pod platovým stropem, a to že bude Beasley po sezóně volným hráčem, tak volba druhého pass rushera není překvapením. Clelin Ferrell zažil velmi dobrou poslední sezónu na college (55 tackels, z toho 19,5 pro ztrátu, 11,5 sacků a 3 vynucené fumbly), talentovaný dynamický DE s rychlým prvním krokem, který je dobrý jak proti pasům, tak proti běhům. Nicméně první volba pro mě byl Josh Allen, pak Rashan Gary a třetí Ed Oliver, pokud by se jeden z nich propadl na desítku, tak bych pro něj asi šel. Na druhou stranu jsem se nebránil ani posunu vzad pro nějaký extra pick navíc. (Tomáš)

15. Washington Redskins, CB Greedy Williams

Jsou to jenom dva roky, co se Case Keenum dostal do NFC Championship. Měl za sebou kvalitní defenzívu a dobrou běhovou hru. Běhat ve Washingtonu umí. Ta defenzíva je taky na vysoké úrovni. Obraně chybí především hloubka. Defenzivní lajnu draftovali Redskins poslední dva roky, tak je třeba věřit ve zlepšení zkušenostmi. Kvalitní cornerback naproti Joshi Normanovi, spolu s Rodgers-Cromartiem ve slotu je to, co by z této obrany mohlo udělat opravdu špičkovou jednotku. Greedy je skvělý především v osobní coveragi a u mě těsně vyhrál přetahovanou s Deandre Bakerem hlavně kvůli tomu, jak se jeví po mentální stránce. U Bakera se vyrojili spekulace, jestli bude makat na sto procent. Další pozice, kterou bude tým potřebovat je wide receiver, ale toho budou muset Redskins najít v dalších kolech. Věřte nebo ne, tenhle tým je dost dobrý na to vyhrávat už teď. (Johniczech)

16. Carolina Panthers, DE Brian Burns

Po tom, ako budúci člen Siene slávy Julius Peppers oznámil koniec kariéry, musí Carolina do už tak malej DE skupiny hľadať posily. Práve Brian Burns by mohol byť jednou z nich. Obrana Panthers bola v poslednej sezóne horšia ako v predošlých, čo sa odzrkadlilo aj na slabom závere sezóny, kde prehrali 7 z 8 zápasov. Hlavný trenér Ron Rivera sa rozhodol zobrať playcalling do svojich rúk a defenzívny koordinátor Eric Washington zamieril späť k trénovaniu defensive line. Carolina skončila s 35 sackmi na 27. mieste a má rozhodne čo napravovať. Ako možné riešenie vidí Ron Rivera čiastočný prechod zo 4-3 obrany na 3-4 vtedy, keď to bude situácia vyžadovať. Práve tu sa Burns veľmi hodí, nakoľko je schopný hrať 4-3 DE alebo 3-4 OLB. Nie je to len skvelý pass rusher, ale aj run defender, čo z neho robí hráča na všetky tri downy. (Martin)

17. New York Giants, DT Christian Wilkins

Obrana Giants byla vloni velký problém, z čehož nemile “vyniká“ pass rush. Zkrátka a dobře, bez tlaku na soupeřova quarterbacka to nejde, a protože první volba padla na quarterbacka, do obrany se bude posilovat volbou číslo 17. V tuto chvíli jsem ještě rozmýšlel nad posilou do ofenzivní lajny, ale jen chvilku. Popravdě, Wilkins je přesně ten typ, po kterém by Giants šli. Defenzivní pořízek, jak se patří, šikovný v pass rushi, nesmlouvavý proti běhu. Ale hlavně, ryzí charakter, příkladný pracant a lídr defenzívy na univerzitě Clemson. Snadná volba. (Jirka)

18. Minnesota Vikings, OG/T Cody Ford

Pořídit si QB a dát mu spoustu peněz je sice hezké, ale bez pořádné ofenzivní lajny si ani neškrtne. To loni zjistili i v Minnesotě, když jejich OL byla dle PPF čtvrtá nejhorší z celé ligy a podle toho taky sezóna dopadla. Já se rozhodl zaměřit právě tímto směrem a ostatní potřeby v podstatě ignorovat. Byl jsem si jistý, že Jawaan Taylor a Andre Dillard už budou na 18. místě z nabídky pryč, ale i tak jsem si jako jedničku zvolil ofenzivního tackla/guarda Oklahomy Sooners Codyho Forda. Měl jsem proto tři důvody: zaprvé je to hráč na pravou stranu, tam kde to Vikings nejvíc potřebují. Zadruhé je schopný hrát tackla i guarda, kterého tenhle klub rovněž hodně potřebuje. No a za třetí se mi ze všech OT v sestřizích jevil nejlíp. (BlueR)

19. Tennessee Titans, C Garrett Bradbury

Jelikož mi moji Chiefs zkomplikovali pár hodin před draftem situaci, rozhodl jsem se Jirkovi pomoct a vybral jsem si domácí tým z Nashvillu. V mém soukromém War Roomu bylo na tabuli 6 jmen, které tvořili převážně hráči ofenzivní a defenzivní lajny plus jeden tight end. Jak jsem přepokládal, TE Hockerson zmizel již na 12. pozici a defenzivní hráči Brian Burns a Christian Wilkins zmizeli hned po něm. Tento stav na boardu mi velmi ulehčil práci, a tak posílení středu ofenzivní lajny byla jasná volba. Marcus Mariota neodehrál ještě ani jednu celou sezónu, a proto se mu jakékoliv posílení lajny bude určitě zamlouvat.

Bradbury je velmi dobře atleticky vybavený centr, který ještě pár let zpátky hrával na pozici tight enda, a bude tak vítanou posilou nejen pro Marcuse Mariotu, ale také pro běhy Derricka Henryho. Díky zkušenostem z pozice tight enda má Bradbury velmi dobrý pohyb, silné ruce a pokud musí, umí výborně přeskočit z jednoho hráče na druhého. Pokud se vyvaruje zbytečných penalt za držení a zlepší čtení pozdržených blitzů, má potenciál se stát jedním z nejlepších centrů v lize. (EricBerry_Tribute)

20. Pittsburgh Steelers, WR N’Keal Harry

Vybíral jsem za Steelers a věděl jsem, že oba Devinové (pozn. linebackeři) nejspíš budou pryč v momentě, kdy se z dvacáté pozice dostanu ke svému výběru. To se také stalo. Bylo tedy jasné, že se musím porozhlédnout v útoku (letošní draft je velmi silný na pozicích v secondary, takže lze skvěle vybrat i v dalších kolech). Nakonec se mi dilema zúžilo na WR (kterýkoliv) vs TE Noah Fant.

Protože receivera hledáme do základu, zatímco TE až na pozici dvojky, tak jsem sáhl po náhradě za Antonia Browna. Na rodáka z Toronta N´Keala Harryho jdou vynikající reference, často bývá označován za nejlepšího WR v celém draftu. V úvahu samozřejmě připadali lidé jako D. K. Metcalf či A. J. Brown, ale to jsou spíše slot receiveři, Pittsburgh potřebuje někoho, kdo bude chytat šišku na pozici naproti Smithi-Schusterovi. A tam byl Sun Devil z Arizona State jasná volba. (Hooper)

21. Seattle Seahawks, OG Chris Lindstrom

Seattle má za centrom multimilónového chlapíka. A to doslovne. Preto zabezpečiť jeho protekciu je prvoradé. Hlavne po časoch nie tak dávnych, kedy mu šlo takmer o život. Lindstrom má skvelý pohyb a rýchlosť, dokáže sa postaviť akémukoľvek súperovi. Bude musieť popracovať na technike, keďže má vďaka kratším rukám a menšej váhe určitú nevýhodu. To sa ale naučiť dá. No do súčasnej OL je to vítaný upgrade. (tthom)

22. Baltimore Ravens, WR D.K. Metcalf

Dle mého názoru nejlepší WR letošního draftu, a receiver je největší potřeba Baltimoru v letošním draftu. Metcalf je atletické zvíře, což předvedl na Draft Combine. Rychlost a síla jsou jeho největší přednosti (4.33 sekund 40 yardový sprint!). V letošní sezóně na univerzitě Ole Miss předvedl několik neskutečných catchů jednou rukou, catch po kterém odhodí svého obránce, těžký catch v husté coverage. Lamar Jackson potřebuje svého WR číslo 1. A Metcalf má potenciál se jím stát, jakožto velký terč je platný v red zóně a v Baltimore bude hrát outside receivera. Willie Snead IV a Seth Roberts jsou kvalitní, ale ne elitní receiveři, a především jsou hlavně slot receiveři. Slabinou může být slabší obratnost a obava ze zranění, především nedávné zranění krku. (tetris19)

23. Houston Texans, OT Andre Dillard

Hrozivých 62 sacků QB Deshaun Watsona v uplynulé sezóně dávalo tušit, že volbou v prvním kole bude lajnař, nejlépe ofenzivní tackle a většina mocků to také napovídala. Tak jsem se rozhodoval i já. Samozřejmě mě celkem mrzelo, že se vedení Texans na trhu s volnými hráči jen málo činilo právě ve snaze přivést slušné G a OT (přišel pouze Matt Kalil) a to jich na trhu bylo hned několik více než kvalitních. Když jsem následně viděl, že se stále propadá mimo jiné i WR D.K. Metcalf, hodně jsem zaváhal, jestli si nejít pro něj. Na sestavu wide receiverů Hopkins, Fuller, Metcalf, Coutee by se mi dívalo opravdu rádo. Metcalf šel ale o jednu pozici před Texans a navíc stále byl na boardu i Andre Dillard, zřejmě jeden z nejkvalitnějších lajnařů letošního draftu. Nebylo čeho litovat a 23. pick tak byl v té chvíli již jasnou volbou. OT Andre Dillard. (Marek)

24. Oakland Raiders, OG/T Jonah Williams

Oba krajní ofenzivní lajnaři Raiders patřili vloni k totálnímu dnu celé NFL, a to táhlo k zemi celý útok. Posílit ofenzivní lajnu je určitě jednou z priorit týmu a na boardu na mě stále ještě koukal jeden z nejelitnějších hráčů na této pozici. Jonah Williams. A já koukal jak na zjevení na něj. Ale jen chvíli. Volba to byla rychlá. Williams sice nepatří k nejdelším nebo nejsilnějším hráčům, ale technikou mu může konkurovat málokdo. (Jirka)

25. Philadelphia Eagles, DT Dexter Lawrence

Loni mi pick vyšel, i když jsme TE Goederta vzali až ve druhém kole. Byla to dobrá volba. Uvidíme, jestli to vyjde i letos. Největší díra v kádru Eagles je linebacker, ale oba top střední linebackeři už byli dávno pryč. Beztak chci hlavně udržet sílu Eagles v zákopech. Top talenty na ofenzivní lajně zmizeli těsně přede mnou a na Grega Littla je asi ještě vysoko. Tak jsem se obrátil do obrany. Defense endů máme tak akorát. Na DT je možnost Jeffrey Simmons, jehož zranění bychom ve Philly asi přečkali, ale mě se nelíbí mentalitou, co soudím na dálku z rozhovorů. Raději jsem sáhl po jistějším Lawrencovi. Z kraje bude v rotaci a spíše jako run stopper, ale věřím, že výhledově by mohl hrát vedle Coxe a šikanovat soupeřovi guardy a snad i quaterbacky. (Johniczech)

26. Indianapolis Colts, CB Byron Murphy

Úspěšně jsem ulovil prvního hráče na svém seznamu, cornerbacka Byrona Murphyho. Těmi dalšími byli ILB Mack Wilson, S Darnell Savage a DT Dexter Lawrence, který byl jediný z nabídky pryč. Hodně jsem zvažoval Wilsona, protože linebacker schopný pokrýt tight endy ve středu hřiště by se hodil ze všeho nejvíc, ale toho by nejspíš nebyl problém vzít i na začátku druhého kola, případně na jeho konci. Murphy je považován za jednoho z nejlepších, možná dokonce nejlepšího CB v ročníku: je celkem rychlý, obratný, má vynikající předvídavost, slušné pokrytí protihráče a techniku. Slabinou je naopak osobní obrana, fyzická hra a skládání protihráče. Díky těmto vlastnostem bych si ho ideálně představoval jako nickel cornerbacka, kde by mohl nastupovat prakticky od prvního utkání. (BlueR)

27. Oakland Raiders, CB Deandre Baker

Prvými dvoma pickmi to Raiders zahrali pekne konzervatívne. Dve obrovské (talentom aj doslova) posily na obe strany „line of scirmmage“. Svojím tretím pickom by mohli zobrať playmakera, možno dokonca running backa, ktorý im stále chýba. Tí však, hoci sú rýchli, nikam neutečú – počkajú v ďalších kolách.  Obrana Raiders bola naozaj biedna a kvalitný cornerback pomôže nielen pri pass protection, ale dá o pol sekundy viac času aj pass rushu. Takže dve muchy jednou ranou. Preto Deandre Baker. (Vlado)

28. Los Angeles Chargers, OT Caleb McGary

V minulé sezoně nás trápila především run defense, a to mělo být i hlavní téma trhu s volnými hráči, respektive draftu. Další slabinou, která nás trápí již několik sezon je pozice pravého tackla. Po podpisech a odchodech vykrystalizovaly pozice, na které je třeba se v prvním kole draftu zaměřit takto: především DT a OL / S. Na 28.místě jsme už nemohli očekávat borce jako Quinnen Williams nebo Ed Oliver, kteří by se nám velice líbili, ale zároveň jsme se pro ně nechtěli posunout draftem nahoru, cena by byla vysoká. Navíc skupina DTs je letos hodně kvalitní a dobří hráči se dají najít i později na boardu. Pro každou ze tří pozic jsme se zaměřili na 3-4 hráče, kteří se nám líbí nejvíce a rozhodli jsme se pro pick best player available. Ovšem kartami zamíchal trade Seahawks a Chiefs, kteří do svého týmu přivítají DE Clarka. Předpoklad byl, že i Raiders přivedou do týmu kvalitního pass-rushera a tak bylo potřeba zajistit, aby měl Rivers dostatečnou protekci a čas. Vzhledem k výběru ke konci prvního kola jsem se rozhodoval prakticky jen mezi dvojicí tacklů Dalton Risner a Kaleb McGary, přičemž volba padla na druhého v pořadí. Pro McGaryho hovoří jeho postava, rychlost a jako bonus je skvělý run blocker. Na čem bude muset zapracovat je pass protection. Za poslední rok udělal velký pokrok v passing game a proto věřím, že má všechny předpoklady, píli a houževnatost na to, aby to zvládl. (Michal)

29. Seattle Seahawks, DE Chase Winovich

Určite prekvapivá voľba, no pre mňa logická. Clark vytrejdovaný, všetci top hráči na pozícii preč, Seattle bez výberu v druhom kole. Preto som siahol po najlepšom dostupnom DE na boarde, i keď by mu viac slušilo to kolo druhé. (tthom)

30. Green Bay Packers, WR Marquise Brown

Při druhé volbě na pozici 30 jsem měl ještě výhodnější pozici, kdy jsem se mohl rozhodovat z několika hráčů, kteří by klidně mohli být v prvním kole vybráni. Hlavně mě překvapilo, že na boardu stále byli oba WR Brownové. S ohledem na hloubku draftu v obraně a dosavadní vývoj ve free agency jsem opustil myšlenku na S Abrama, DT Simmonse (problém s ACL, a tudíž velký risk na 1.kolo) nebo OT Risnera a vybral si možná největší letošní talent na pozici WR. Jsem přesvědčen, že je to nezbytné. Rodgers byl loni (na své poměry) hodně nepřesný v hodech a chyboval i v rychlosti odhodu. Při zraněních R. Cobba a G. Alisona mu zůstal jen D. Adams a tři rookie WR z pozdějších kol loňského draftu, což bylo také hodně znát (J. Grahama ani nepočítám, ten byl loni parodií sama sebe a nevěřím, že se ještě zmátoří). No a nováčci měli pár hezkých momentů, ale také spoustu her, kdy se nedokázali uvolnit. Navíc Cobb odešel, kdoví jak to bude s Alisonem a i když se snad mladíci zlepší, jsem přesvědčený, že je nezbytné přivést na postu WR první ligu. No a pokud by ani Hockenson s Brownem nedokázali posunout náš útok tam, kde byl před 3 lety, tak pán bůh s námi a za rok draftovat QB. (Filip)

31. Los Angeles Rams, DT Jerry Tillery

Tillery je velice šikovný, i když možná ještě trochu nekonzistatní pass rusher. Dominantní run stopper. Ideální fit do středu defenzivní lajny Rams po boku Aaron Donalda. Místo po Ndamukong Suhovi se tak může zaplnit mladou krví. (Jirka)

32. New England Patriots, WR A.J. Brown

Odhadovat draft volby Bill Belichicka je hodně ošidné a skromně řečeno, možné je všechno. A proto svým způsobem nelze udělat chybu, a tak já beru hráče, který je na mém boardu momentálně asi nejvýše. Zároveň je to pozice, kterou Patriots posílit jednoznačně potřebují a univerzální, technicky velice vyspělý a pracovitý A.J. Brown myslím dobře zapadne. (Jirka)

Letem Světem

Co víc dodat k draftu. Otevřete si 5 různých mock draftů a můžete se podivovat, jak moc rozdílné mohou být. Letošní draft je zahalen tajemstvím jako snad žádný předtím, který jsem zažil. A o to víc bude napínavý a úžasný, opravdu se těším. A z pohledu mého oblíbeného týmu (Giants) zároveň děsím.

Přijďte na nfl.cz draft párty a prožijte to také s námi.

NFL minulý týden oznámila rozpis zápasů na novou sezónu, tady je v celé své a kráse. Zápasy v hlavním vysílacím čase (a v celostátní televizi, tzv. primetime games) jsou ukazatelem atraktivity. Ty nejlepší týmy dostanou až 5 takových za rok. Cleveland Browns dostali letos 4. Většina týmů 2 až 3. Jen Buffalo Bills neobdrželi ani jeden.

Odhalení sezónního rozpisu utkání pro nás nepůsobí jako příliš velká událost, ale týmy to berou pochopitelně podstatně vážněji. Chtějí prodat lístky. A tak si pro fanoušky připravili nejedno poutavé video. Ve velkém stylu.

Máte-li rádi moje články, neváhejte mě v tom podpořit jednorázově nebo pravidelně. Díky posílám těmto štědrým dárcům: Dominik Kiss, Vladimír Kurák, Jakub Krejčíř, Kamba, Zdeněk Bureš, Tomáš Cmorik, Pavel Sysel.

Čtení pro náročné (v angličtině)

What Does Kyler Murray Really Want?

The NFL Draft Information Trade: How Teams Gather Nuggets of Knowledge to Shape Draft Decisions

Co nás čeká příště

NFL Draaaaaaaft!!!!!! Doba, kdy se i fanoušci toho nejhoršího týmu v NFL mohou alespoň na chvíli cítit plni optimismu a naděje ve svých otlučených srdcích.

zdroje: NFL komunita, espn.com, nfl.com, si.com, theringer.com, nbcsports.com, twitter, youtube